Åtgärder mot penningtvätt

Kapitalex er seriösa partner - Vi följer regelverket för penningtvätt - Vi finns nära dig i Centrala Linköping och Stockholm


Penningtvätt innebär att man försöker få pengar som kommer från brottslig verksamhet att se ut som om de var ärligt förvärvade.

Det kan handla om pengar från exempel rån, stöld, narkotikabrott och vapenhandel.

Penningtvättaren vill utnyttja banksystemet genom att låta pengarna cirkulera mellan banker och andra finansinstitut tills det är omöjligt att spåra pengarnas ursprung.

Därför måste Kapitalex ställa frågor.
En del kunder tycker att Kapitalex ställer närgångna frågor om deras transaktioner och affärer.

De undrar också varför Kapitalex begär legitimation även i andra fall än vid uttagsärenden.

Enligt lag och föreskrifter om bl.a. penningtvätt måste vi i vissa fall ställa frågor, t.ex. om du är ny kund hos oss, vill göra en större insättning eller en större växlingstransaktion.

För att vi ska få utföra transaktionen måste du som kund svara på frågorna och/eller styrka din identitet genom att visa legitimation.

Personalen är skyldig att fråga

Kapitalex måste känna sig övertygad om att den tjänst som kunden vill ha utförd inte kan misstänkas ha koppling till någon form av brott.

Därför är personalen skyldig att ställa vissa frågor.

Ibland kan det kännas besvärande att svara på frågor, men i nästan alla fall finns det en förklaring som kan accepteras av Kapitalex.

Först då kan transaktionen genomföras.

Om lag och föreskrifter inte följs kan den enskilda medarbetaren bli straffad och Kapitalex drabbas av sanktioner från bl.a. Finansinspektionen.

Kontakta gärna vårt huvudkontor om du önskar mer information på tel. 013-100 300 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tack för din medverkan till att bekämpa penningtvätt.


KORT OM KAPITALEX

Hos oss kan du enkelt köpa din valuta avgiftsfritt till mycket fömånliga kurser. Vi på Kapitalex i Linköping och Stockholm ser till så att du alltid har rätt valuta till ditt resmål.

Du kan även betala dina Plus-/Bankgiroräkningar och även göra insättningar hos de svenska bankerna. Vi erbjuder dessa tjänster både till privatpersoner och företag.

Vi tar hand om dig och ditt företag

Som företagskund får ni särskilda förmåner på våra övriga tjänster. Vi ger er bra service, med hög tillgänglighet och till bra priser. Vill ni veta mer om denna tjänst, ring gärna vår kundsupport eller kontakta oss här.